Over 150 events fordelt over hele landet sætter i uge 41 og på den nationale Organdonationsdag den 12. oktober fokus på organdonation.

Organdonationsdagen gør en forskel

I år sætter mere end 150 events fordelt over hele landet fokus på organdonation, når hele Danmark i uge 41 skaber dialog omkring emnet og samtidig anerkender alle organdonorer, deres familier, de transplanterede og de sundhedsprofessionelle, som alle har organdonation tæt på.

Se hvilke events der er i nærheden af dig i eventkalenderen

Unge sætter fokus på organdonation

De unge sætter også fokus på organdonation i år. Elever fra Faxe uddannelsesinstitutionen FGU Midt- og Østsjælland vil bl.a. gå på gaden og dele donorfoldere ud, og fodboldspillerne fra Herstedøster Idræts Club vil trække i nogle helt særlige spillertrøjer, når de skal spille fodboldkamp for at skabe dialog om organdonation. Efter kampen er der mulighed for at stille spørgsmål til sygeplejersker fra Rigshospitalet i Glostrup.

Hospitaler sætter fokus

Rigtig mange hospitaler er igen i år med til at sætte fokus på organdonation til Organdonationsdagen. F.eks. går personale fra intensivafdelingen på Aalborg Universitetshospital på gaden og svarer på borgernes spørgsmål om organdonation, mens Sjællands Universitetshospital i Køge afholder foredrag om organdonation for personalet i akutmodtagelsen samt de neurologiske og anæstesiologiske afsnit.

Eventkalender 2019

 

Eventkalender-2019.png