Du er ny nøgleperson Nøglepersonsordningen Dine ansvarsområder som donationsansvarlig nøgleperson Dit netværk som nøgleperson
       
Hjælp til registrering i Organdonationsdatabasen Hjælp til undervisning Årsmøde for donationsansvarlige nøglepersoner Uddannelsen for donationsansvarlige nøglepersoner
       

Nøglepersonsordningen

Nøglepersonsordningen blev etableret på landets intensivafdelinger i 1998 efter Sundhedsstyrelsens anbefaling. I dag er der donationsansvarlige nøglepersoner på alle landets intensivafdelinger, som arbejder efter en fælles national funktionsbeskrivelse. Nøglepersonerne har en helt central funktion i forhold til at medvirke til at kvalificere og implementere de nationale indsatser på organdonationsområdet i egen afdeling.

Dansk Center for Organdonation faciliterer både undervisning af nøglepersonerne og  nøglepersonernes netværk samt tilbyder medfinansiering af afdelingens aktiviteter i forbindelse med organdonation, hvis muligt.

Betingelser:

  • der er udpeget to donationsansvarlige nøglepersoner; en læge og en sygeplejerske
  • nøglepersonerne arbejder efter den fælles nationale funktionsbeskrivelse
  • afdelingen en gang om året sender en tilbagemelding til Dansk Center for Organdonation på afdelingens aktiviteter på organdonationsområdet det forgangne år.
  • mulighed for medfinansiering af aktiviteter i afdelinger, der opfylder kravene i ordningen.  

 

Indsend årlig tilbagemelding på aktiviteter