Det kræver en særlig opmærksomhed, når børn og unge er pårørende i et donationsforløb.

Her på siden finder du hjælp og inspiration til, hvordan du som læge eller sygeplejerske kan støtte børn og unge, der er pårørende til en organdonor.

Hør psykolog Louise Skriver Jønsson fortælle om krise og sorgreaktioner hos børn og unge og om hvordan du kan hjælpe og guide dem gennem donationsforløbet.

 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Børnebog om organdonation

Dansk Center for Organdonation har lavet en børnebog, som handler om organdonation og transplantation, om at give og modtage.

Bogen er tiltænkt børn i skolealderen og som en hjælp og støtte til forældre og andre, der indgår i kredsen omkring børnene i samtalen om dette emne. Illustrationerne i bogen kan farvelægges af barnet.

Bogen incl. farvekridt ligger i alle intensivafsnit til udlevering. Afdelingen kan bestille flere gratis eksemplarer hos Dansk Center for Organdonation via mail: skejby.dco@rm.dk.

Bogen kan også printes.

Erfaringer med børn som pårørende

I videoen nedenfor fortæller pårørende, en læge, en sygeplejerske og en hospitalspræst om deres erfaringer i forhold til børn som pårørende i et donationsforløb.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Børn og unge som pårørende på intensiv og i efterforløbet

I videoen nedenfor fortæller en sygeplejerske og en læge om, hvordan de inddrager børn og unge, som er pårørende til en intensivpatient, der ender med at blive organdonor.  

Hør også Per Bøge, områdechef hos Kræftens Bekæmpelse, fortælle om, hvilke reaktioner man kan forvente hos børn, og hvordan man bedst hjælper dem i forløbet.

Børn og unge som pårørende på intensiv

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Børn som pårørende i efterforløbet

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.