Ønsker du at øge din viden eller undervise dine kolleger i donation efter cirkulatorisk død (DCD) kan du bruge én af nedenstående PowerPoint præsentation. Der er en lang og en kort version (pixi-udgave).

PowerPoint præsentationerne indeholder en lang række informationer om DCD - både på et overordnet og et mere detaljeret niveau. Skal du undervise kan du udvælge de slides, der er relevante for netop din målgruppe og undervisning, og på den måde sammensætte dit eget undervisningsmateriale.

Under de enkelte slides er der skrevet en del noter. Noterne er tænkt som en hjælp i forbindelse med undervisning, men det kan også anbefales, at du læser dem, hvis du bruger præsentationen i forbindelse med selvstudie. 

Tryk på billedet for at downloade PowerPoint præsentationerne. 

 

 

DCD-webinar

Dansk Center for Organdonation har afholdt to webinarer om Donation efter Cirkulatorisk Død (DCD) (oktober/november 2023).
Du kan (gen)se webinaret, hvor der blandt andet var fokus på:

  • Hvad er donation efter cirkulatorisk død
  • Hvilke patienter kan donere efter cirkulatorisk død
  • De pårørendes mulighed for at tage afsked med donor
  • Hvilke organer kan doneres efter cirkulatorisk død
  • Betydningen for patienter der venter på et organ

Oplægsholdere på webinaret var neurokirurg Christina Rosenlund fra Odense Universitetshospital og professor på afdelingen for nyresygdomme Henrik Birn fra Aarhus Universitetshospital.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.