127 deltagere bidrog til et interessant Årsmøde 2023, hvor vi satte fokus på organdonation og arbejdet på intensiv ud fra forskellige og lidt anderledes vinkler. 

Førstedagen bød på oplæg om nøgletal for donationsområdet og undervisning af nøglepersoner med fokus på kvalitetssikring i donationsforløb. En transplantationskoordinator og en kirurgisk cheflæge gav os indblik i, hvordan selve donoroperationen foregår. Derudover fortalte sociolog Rikke Østergaard om, hvordan vi smitter hinanden følelsesmæssigt både privat og på arbejdspladsen.   

På årsmødets andendag blev vi klogere på, hvordan vi kan bruge sproget, så det understøtter budskaber i samtaler om døden. En antropolog fortalte om vigtigheden af at medtænke kulturelle forskelle i den sundhedsfaglige indsats. Derudover blev der sat fokus på pårørendes oplevelser med donationsforløb. Slutteligt var der oplæg om de udfordringer sundhedsfagligt personale kan stå over for, når de møder patienter med alternative livsopfattelser.        

Se og download årets præsentationer

Herunder finder du en oversigt over indlæggene på Årsmøde 2023. Klik på overskrifterne for at læse mere og downloade præsentationerne.

Du kan også downloade årets program.

Dag 1 

Årets tal, indsatser og status på donation efter cirkulatorisk død

'Vi havde en fest - men så kom Preben'

Kvalitetssikring i donationsforløb

Donoroperation

Dag 2

Er du død - eller er du gået bort?

Kulturmødet

Pårørendeomsorg i organdonationsforløb

Alternative livsopfattelser

Evaluering

Stemningsvideo fra årsmøde 2023

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

På gensyn til Årsmøde 2024

Årsmøde 2024 afholdes den 17. og 18. januar på Comwell i Kolding.