Banner_pårørendedag.png

 

I dag lørdag den 5. oktober afholder Dansk Center for Organdonation for fjerde år i træk et særligt arrangement for de familier, der var pårørende til en donor sidste år. På dagen anerkendes donorerne og familierne takkes, fordi de traf eller støttede op om en vigtig beslutning i en vanskelig situation.

Hilsen fra Folketinget

Jane Heitmann (V), formand for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, har sendt en hilsen til familierne på vegne af Folketinget:

“Det har gjort en verden til forskel for en mor og en far, en søster, en bror, en søn eller en datter, at I har truffet en svær beslutning. Af hjertet tak fordi, I har støttet op om organdonation.”

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Et lys til minde

I år afholdes dagen i de hyggelige omgivelser i Hobrohuset i Den Gamle By i Aarhus. På bordene tænder vi levende lys. Ét for hver af de afdøde, som skal brænde til ære for dem. Alle familier får lysestagen med hjem som minde om dagen.

Familier møder andre i samme situation

For mange af de pårørende er det første gang, de får mulighed for at tale med andre, som har stået i en situation lignende deres. De pårørende kan også stille spørgsmål til eksperter inden for donationsområdet. Flere af de pårørende fra tidligere år fortæller, at det er meget givende for dem at dele erfaringer og få svar på spørgsmål, der dukker op efterfølgende.

Om Pårørendedagen

Pårørendedagen er ét af i alt 23 initiativer i den Nationale Handlingsplan for Organdonation, som Folketinget vedtog i 2014 for at styrke området. Da organdonation kan være en stor beslutning at skulle tage stilling til midt i en svær situation, er det vigtigt, at der sikres gode rammer for de pårørende. Pårørendedagen er en vigtig del af Dansk Center for Organdonations indsats overfor de pårørende.