I hele uge 41 og lørdag den 13. oktober, afholder vi i Danmark den nationale Organdonationsdag. Foreninger, privatpersoner, hospitaler og mange flere afholder events i hele landet i uge 41. 

Untitled-Project.png

Vær med på Facebook og Instagram

Vi vil gerne sætte fokus på, at det er vigtigt at tage snakken om organdonation – og du kan være med:

  • Upload et billede af dig, og eventuelt den, du har talt med. Skriv helt kort #jeghartaltmed min fx min mand. 
  • Upload en helt kort video (10-20 sek.) optaget med din mobil, hvor du fortæller, hvorfor du synes, det er vigtigt at tage snakken om organdonation. Fx: “Det kan være svært at snakke om organdonation, men det er vigtigt at gøre det alligevel. Jeg har talt med min XX, så XX kender min holdning til organdonation.”
  • Husk at mobilen skal ligge vandret, når du optager videoen.
  • Brug gerne hashtags #tagsnakken #jeghartaltmed #hvemhardutaltmed? #organdonationsdag18

Organdonationsdagen gør en forskel

Organdonationsdagen er den dag på året, hvor vi i Danmark sætter fokus på og får skabt dialog omkring organdonation. Samtidig anerkender vi alle organdonorer, deres familier, de transplanterede og de sundhedsprofessionelle, som alle har organdonation tæt på.

Organdonationsdagen afholdes hvert år anden lørdag i oktober. Sidste år viste en undersøgelse foretaget af YouGov for Dansk Center for Organdonation, at der er sket en fordobling i antallet af danskere, som har talt om organdonation efter Organdonationsdagen i forhold til før. Knap halvdelen af dem, som havde fået taget snakken, havde talt med deres ægtefælle/kæreste. De mange events og aktiviteter fik i den grad succes med at få danskerne i tale.