10 år med DCO

Det var en dag, der både talte til hjertet og til hjernen, da Dansk Center for Organdonation torsdag 14. juni fejrede sine første 10 år som nationalt videnscenter for organdonation.

Dagen blev fejret med et symposium på Aarhus Universitetshospital, hvor indlæg fra blandt andet pårørende, Lungekoret, læger og sygeplejersker var med til at give et indblik i centrets arbejde.

10 år i ord og billeder

I en kort videokavalkade kan du få indblik i centrets arbejde med at sikre at flere mennesker, som ønsker det, får mulighed for at donere deres organer, når de dør.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

En stor jubilæumsgave

Blixt

MF Lise-Lott Blixt er formand for Folketingets Sundheds- og ældreudvalg. Til symposiet offentliggjorde hun, at Dansk Center for Organdonation fremover vil få en øget bevilling med en million yderligere for hvert af årene i 2019 – 2021. Samtidig afsættes der i 2018 yderligere en halv millioner kroner ekstra til en ny oplysningskampagne om organdonation. 

DCO glæder sig over anerkendelsen og ser frem til den styrkelse, som bevillingen giver til centrets fremtige arbejde.

Læs mere om bevillingen her

Læs mere om DCO's første 10 år

Du kan bladre i vores jubilæumshæfte her. I hæftet kan du læse personlige interviews med de mennesker og samarbejdspartnere, som vi arbejder med og for.