Se årets tal for Organdonorregistret i 2019.

28.922 danskere har allerede sagt “ja” til forskning

Fra 1. juli blev det muligt at give tilladelse til, at der som en del af organdonationen må laves undersøgelser, som skal bidrage til forskning og forbedre transplantationsresultater. Siden da har 28.922 danskere registreret sig med et “ja” til organdonation og forskning.

Hele 17.200 danskere registrerede sig i november

Når vi ser på året 2019, har der været flest registreringer i efteråret. Det startede i oktober, hvor Danmarks Organdonationsdag skabte opmærksomhed i hele landet med et særligt fokus på de danskere, som er i tvivl om organdonation. I oktober var der 8.383 danskere, der registrerede sig, hvor der på en normal måned er omkring 6.000.

Debatten om organdonation fortsatte i november, hvor blandt andre DR tog emnet op i Go Morgen P3. De inviterede lytterne med til at stille spørgsmål og fortælle om deres holdninger til organdonation i hele uge 45. I november registrerede 17.200 danskere sig i Organdonorregistret.

Se tal fra Organdonorregistret i 2019 på vores befolkningsrettede side.

 

Kilde: Vi i Dansk Center for Organdonation præsenterer og bearbejder de danske tal i samarbejde med den nordiske sammenslutning Scandiatransplant, de danske transplantationscentre og Organdonorregistret.