2017 har været fyldt med spændende begivenheder på organdonationsområdet. Tusind tak til alle jer, der har været med at sætte organdonation på dagsordnen i år. Læs nedenfor et udpluk af de mange spændende aktiviteter, der har været i år - glædelig jul.

OBS! Vi holder lukket fra og med d. 23/12 2017 til og med d. 1/12 2018. Vi ses i det nye år.

  

     

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Klik på billedet for at læse jule- og nytårshilsnen

150 deltagere på Årsmøde

Vi skød året i gang, da vi i januar afholdte Årsmøde for alle landets donationsansvarlige læger og sygeplejersker. Her diskuterede vi fremtidige indsatsområder, der vil være med til at øge antallet af donorer i Danmark. Du kan læse mere om Årsmødet 2017 her.

DCD Symposium

150 læger og sygeplejersker diskuterede på et symposium organdonation efter hjertedødskriteriet på et symposium arrangeret af os og Dansk Transplantationsselskab. Symposiet gav anledning til, at en national arbejdsgruppe bestående af fagfolk fra donations- og transplantationsafdelinger nu arbejder videre med hvilke overordnede principper, DCD skal praktiseres ud fra, hvis DCD bliver genindført i Danmark.

400 læger og sygeplejersker på kursus

Dansk Center for Organdonation har i år undervist 400 læger og sygeplejersker i organdonation. Vi har blandt andet undervist i vores faste grund- og specialistkurser, ude på afdelingerne, på temadage og på den årlige nøglepersonsuddannelse. Vil du på kursus næste år, finder du kurser og datoer her.

Faglig støtte i alle donationsforløb

Vores team af udrykningssygeplejersker og -læger rykkede i år ud til knap 200 donationsforløb. Vores udrykningsfunktion yder faglig støtte i donationsforløb til kollegaer rundt omkring i landet, der kan have brug for hjælp til fx samtaler med pårørende.

Årlige møder med intensivafdelinger

I løbet af efteråret mødtes vi med hver af landets samtlige intensivafdelinger. Møderne har i år taget udgangspunkt i et af afdelingens egne organdonationsforløb, som blev gennemgået i forhold til National Guideline for Organdonation. Det har fungeret rigtig godt at tage udgangspunkt i afdelingernes egne erfaringer. Læs mere om årets møder med intensivafdelingerne her.