Håndbogen i implementering af Best Practice er blevet opdateret med to nye eksempler fra praksis. Læs om neurointensivafdelingerne på Aalborg Universitetshospital og Rigshospitalet, som begge har arbejdet med at implementere best pratice i samtalerne med de pårørende.

Klik på billedet for at læse håndbogen online eller downloade en printvenlig version. På side 73 finder du de nye erfaringer.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Erfaringer fra Aalborg og Rigshospitalet er nu klar

Aalborg Universitetshospital har i deres forbedringsprojekt igennem brug af Tjeklisten over samtaleforløbet (bilag 3 i Håndbogen) blandt andet øget deres dokumentation af kvaliteten i samtaleforløbene. Tjeklisten udfyldes nu for samtlige donationsforløb på hele Aalborg Universitetshospital.

Rigshospitalets neurointensivafdeling har sat fokus på, at Guideline for Kommunikation skal følges i ethvert potentielt donationsforløb. Læs i Håndbogen om projektet, hvor afdelingen har indført et actioncard indeholdende et skitseret kommunikationsforløb og en notatskabelon.

Om Håndbogen for Best Practice i jeres afdeling

Dansk Center for Organdonation har samlet best practice på organdonationsområdet i rapporten "Best Practice for Organdonation". Rapporten indeholde 19 best practice-punkter, som er helt centrale for at sikre best practice i organdonationsforløbet.

Implementering af best practice - Håndbog

Håndbogen har vi samlet værktøjer og metoder, så I kan omsætte de 19 best practice punkter til forbedringsprocesser i egen afdeling, samt se eksempler på de forbedringsprocesser, som universitetshospitalerne har påbegyndt.