Årsmøde 2015 spækket med sundhedsfaglige, etiske og organisatoriske emner blev afholdt på Sinatur Hotel Storebælt i Nyborg d. 14.-15. januar. Dansk Center for Organdonation afholdt Årsmøde for donationsansvarlige nøglepersoner og deres ledelser, som blandt andet bød på præsentation af best practice for organdonation, som for nylig blev afdækket i ny rapport.

Donationsansvarlige læger og sygeplejersker og deres ledelser, var samlet fra hele landet til undervisning, gruppearbejde, oplæg og faglige diskussioner og vidensdeling. De 110 deltagere fik i løbet af de to dage præsenteret emner som strakte sig fra arbejdet med best practice set fra et ledelsesperspektiv og etiske problemstillinger omkring hvem og hvad der bestemmer, hvad det gode liv er til splitlevertransplantation og overset donorpotentiale i præhospitalet.  

Undervisning i donordetektion

Årsmødet er også en del af Nøglepersonuddannelsen, og der var i år fokus på donordetektion, som er 2. modul af ialt 5 moduler. Der var blandt andet orientering om den nye funktionsbeskrivelse for donationsansvarlige nøglepersoner. Undervisningen bød også på et oplæg om detektion af den potentielle donor, hvor deltagernes viden om hvilke patienter der accepteres som donorer, blev udfordret af en case om leverdonation fra en 83-årig. Herefter blev der arbejdet med flere udfordrende cases i regionalt opdelte grupper. Undervisning og arbejdet med cases gav inspiration til de donationsansvarlige nøglepersoner til hvordan, de kan fastholde og øge vidensniveauet hos kolleger hjemme i egen afdeling omkring donordetektion.

 

Næste Årsmøde 2016

Årsmøde 2016 afholdes d. 20.-21.januar 2016, og til september åbnes der op for tilmeldinger her på hjemmesiden.

Som et nyt tiltag vil det være muligt for andre end donationsansvarlige nøglepersoner, at deltage mod egenbetaling.


Se præsentationer fra Årsmøde 2015 her
Læs mere om Årsmøde 2015 her